söndag, juli 17, 2011

buzzador: stoneoven tradizionale #3

så där, dags för slutrapport efter stoneoven tradizionale-kampanjen!
först lite information om själva produkten:
dr. oetkers stoneoven tradizionale pizzor smakar och ser ut som autentiska, italienska stenungspizzor. tradizionale pizza är förgräddad i hög temperatur direkt på en varm sten. det ger pizzan en doft av äkta stenugnsbakning. pizzans botten är luftig på insidan och krispig på ytan. kanterna är tunna, breda och mjöliga med mörka prickar från stenugnsgräddningen.
det finns tre smaker; tonno, mozzarella, salame.

tradizionale tonno pizza: rikligt med tomatsås, edamerost, tonfisk och svarta oliver.
tradizionale mozzarella pizza: rikligt med tomatsås, mozzarellaost och fräscha körsbärstomater.
tradizionale salame pizza: rikligt med tomatsås, edam ost och välsmakande salami.
dr. oetker är ett tyskt familjeföretag som grundades 1981. i finland startade verksamheten 1997 då dr. oetkers frysta ristorante pizzor lanserades. sortimentet innehåller numera även baguetter, puddings och bak- och dekorationsprodukter.

vi började med mozzarella pizzan. den blev en stor favorit för alla! knaprig botten, rikligt med ost, rankades som etta av dom tre pizzorna av 4 av 6 personer.


tonno-pizzan var vår andra pizza. den var lite för fiskig i smaken enligt en, en annan gillade inte rödlöken, en tredje tyckte det var för mycket oliver på. helt ok pizza, men inget som någon av oss skulle köpa på nytt!

salame-pizzan blev den sista smakbiten. även den en stor favorit bland smakarna. passligt med fyllning och smakrik salami!

så, vad tyckte vi om stoneoven tradizionale?
nr1 blev mozzarella, tätt följt av salame, medan tonno hamnade på sista plats pga den fiskiga, salta smaken.
alla gillade att det var en tunn, knaprig botten, medan dom flesta önskade att det hade varit en lite större pizza. för en fryspizza tyckte dock smakarna att priset var rätt högt (3,53) - således önskades en större botten med mer fyllning för att matcha det höga priset!
ingen av smakarna hade hört talas om denna nyhet tidigare, men dom flesta menade att dom gärna skulle äta den på nytt, om priset skulle vara lite lägre.
summa sumarum - en välsmakande buzzador-kampanj!