söndag, mars 06, 2011

orolig

det såg bättre ut idag, vågade tro att det bara var någon tillfällig förstoppning av något slag, eftersom jewel gjorde nr1 och 2 en gång då vi gick ut mitt på dagen. men direkt vi kom in började hon flämta och skaka igen. tog väl kanske en timme före hon lugnade ner sig.
hon har ätit och druckit helt normalt och verkar annars pigg (orkar gå långa vägar ute) men nu när vi var ute igen så lyckades hon inte göra nr2, backade igen bara bakåt. en gång nr1. och hon ville inte gå in, utan fortsatte gå rakt fram fastän vi kom till vårt hus. så vi gick en extra sväng. men ändå fick hon inget gjort. och när vi gick in så kom flämtandet tillbaks. nu har hon lugnat sig, efter en kvarts flämtande kanske. 
så tror det blir att åka till veterinären imorgon efter jobbet, ska se om jag kan få sluta lite tidigare (jobbar 7-13)... 
inte alls roligt det här. då man inte vet vad som felar henne alltså. eftersom hon äter och dricker normalt så tycker man ju att hon borde vara ok. försöker läsa lite på internet om hund-förstoppning, där föreslås linfröolja, men det har jag ju inte hemma. vanliga linfrön dock nog, men vågar mig inte på att krossa dem och försöka få henne att äta. för man ska väl inte fullt lita på allt man läser på nätet heller...
någon som har erfarenhet av (hund)förstoppning? eller det att hunden backar när den försöker göra nr2?
nu sover hon sött, känns bättre då iaf. att hon inte är vaken konstant och skakar och flämtar. utan kan lugna ner sig själv så pass att hon kan vila/somna.
kommer att bli ännu en lång natt nu... för att inte tala om arbetsdagen...